Színes, jobb agyféltekés festő tanfolyam

Színkeverés Művészete

TOVÁBB

Ha már magabiztosan rajzolsz, gyakorlottan használod a jobb agyféltekédet és grafitceruzáidat, éppen itt az ideje, hogy magasabb szintre vidd alkotói készségedet!

A jobb agyféltekés rajzolással megszeretted a formák csodálatos világát, a színes festés elsajátításával a rabjává fogsz válni a színeknek, a kettő kombinálásával pedig egyenesen művészi szintre emelheted magadat!

Miért jobb agyféltekés festő tanfolyam?

Egy megfigyelt tárgy, táj, élőlény, ember stb. élethű ábrázolása a jobb agyféltekéhez tartozó észlelő, vizuális gondolkodásmód feladata.

A bal agyféltekés elmeműködésből való átváltás a jobb agyféltekésbe a tudatállapot megváltozását okozza a hétköznapihoz képest. Ezt az tudatállapotot más tevékenységek során is gyakran tapasztaljuk, pl. valamilyen sportot űzve, ekkor elveszítjük időérzékünket, és csak a feladatra összpontosítunk. Ekkor egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen tudunk verbálisan kommunikálni.

Festéskor szintén szükség van erre a mentális átváltásra, mint a rajzolásnál, hiszen ennek segítségével nem csak az észlelt tárgy formáját, hanem a színeket is észlelni kell, azoknak egymáshoz való viszonyaival együtt. A jobb agyfélteke ebben segít.

Ez a festő tanfolyam a lehető legalkalmasabb arra, hogy Te is élethű festményeket tudj alkotni!

A rajzolásnál egyszerű eszközök vannak, ezért nincs, ami a művész mentális állapotát megzavarná alkotás közben. A festéshez azonban sokkal több eszköz szükségelteteik, ráadásul a színkeverés egy bonyolultabb, szóban megjegyzendő többlépcsős folyamat, ami miatt a festőnek gyakran kell szünetet tartania a színkeverés miatt, ilyenkor a jobb agyféltekés üzemmód mindig megszakad.

Vagyis festés közben váltogat a tudatállapotunk a vizuálisból a verbálisba, majd a verbálisból ismét a vizuális gondolkodásmódba.

Egy gyakorlott festő számára ez nagyon gyorsan, és már ösztönszerűen történik, egy kezdőnek azonban végig nagyon tudatosnak kell lenni, és alaposan be kell gyakorolnia.

A biztos megtanulás után azonban kifejezetten élvezetes a festésnek ezen kettősség élménye!

Mit sajátíthatsz el színes, jobb agyféltekés festő tanfolyamunkon?

Megismerkedsz a színek fizikájával, megtanulod a színtani alapfogalmakat, megérted a színkör használata által a színek kapcsolatát egymással;

Elsajátítod, hogyan kell beazonosítani a színeket árnyalatuk, értékük, intenzitásuk alapján, és kikeverni azokat;

Megtanulod, hogyan alkoss magadtól színharmonikus képeket;

Megismerkedsz az akrilfestékkel, ami kedvező tulajdonságai miatt az egyik legnépszerűbb alkotói eszköz a mai modern világban;

A jobb agyféltekés rajzolás technikájával kombinálva gyönyörű képeket fogsz festeni a kurzuson ( 3. nap természetképet fotó alapján, 4. nap pedig színharmonikusan megkomponált csendéletet );

Megtanulod, hogy mit üzennek a színek, milyen hatással vannak ránk, hogyan tudunk általuk fejlődni és gyógyulni;

Minden alapot elsajátítasz ahhoz, hogy saját magadtól egyre gyönyörűbb festményeket alkoss!

Miért nálunk végezz jobb agyféltekés festő tanfolyamot?

Mert tanfolyamvezetőnk szívügye az élethű rajzolás és a színek világa, gyermekkora óta fest, rajzol, így több éves tanítói és művészi tapasztalatával a háta mögött a leghitelesebben tudja átadni Neked mindazt, amire szükséged van művészi lényed kiteljesedéséhez;

Mert kiscsoportos kurzusainkon minden résztvevőre megfelelő mennyiségű figyelem, idő és energia jut;

Mert kurzusaink egyedi oktatási szisztémával kerültek kialakításra, a tananyagok felépítése a lehető legoptimálisabb az alapok precíz elsajátításához, így a neked sem lesz hiányérzeted a megtanultakkal kapcsolatban;

Mert nálunk olyan biztos tudást kapsz, melyet később önállóan alkalmazva egyre csodálatosabb alkotásokat fogsz létrehozni;

Mert oktatási helyszínünk harmonikus és kreatív energiákkal teli környezetet nyújt a nyugodt és elmélyült tanuláshoz;

Mert tanfolyamvezetőnk által vezetett rajz­ és festőklubjainkban rendszeresen van lehetőséged kellemes hangulatú közegben alkotni, gyakorolni és fejlődni;

Mert a tanfolyam végén hazaviheted elkészített alkotásaidat, ráadásul ajándékba megkapod tőlünk az eszközöket, hogy mihamarabb alkotásba tudj kezdeni otthon;

Festési technikánkat ötvözzük a jobb agyféltekés rajzolással, a minél élethűbb alkotás életre hívása érdekében;

Tanfolyamvezetőnk évek óta tanít jobb agyféltekés gondolkodásmód fejlesztést, élethű rajzolást, saját maga is művész, gyermekkora óta fest és rajzol, így hitelessége garancia a színvonalas oktatásra!

Mindez mennyibe kerül neked? 

 
Tanfolyamunk díját 69.000. Ft-ban határozzuk meg.
Amennyiben a választott időpontot megelőző legkésőbb 2 héttel kiegyenlíted a tanfolyam díját, 10 000 Ft kedvezményben részesülsz! Így számodra a tudásba történő befektetés mindössze 59.000. Ft

JELENTKEZEM A TANFOLYAMRA

FONTOS!

A Színes, jobb agyféltekés festő tanfolyamon való részvételhez szükséges az élethű rajzolásban jártasság, ezért elvégzéséhez előfeltétel a jobb agyféltekés rajztanfolyam elvégzése. (Ha máshol végeztél jobb agyféltekés rajztanfolyamot, akkor is eljöhetsz hozzánk!) 

Amennyiben nem vettél még részt jobb agyféltekés rajztanfolyamon, gyere el az Önfejlesztési Rajzkurzusra. Nálunk kedvező feltételekkel sajátíthatod el az élethű rajzolás készségét (is). 

MEGNÉZEM A TANFOLYAMOT

" Aki a színek mesterévé akar lenni, látnia és éreznie kell annak minden egyes színt, s át kell élnie valamennyi színnek, a többi színnel alkotott végtelenül sokféle kombinációját. A színek hatásának legmélyebb és leglényegesebb titka még a szem számára is láthatatlan, s csak a szívünkkel mérhetjük. A színek szépsége és a bennük lakozó lényeg csak annak nyilatkozik meg, aki szereti őket. A szín mindenkinek megengedi, hogy felhasználja, ám mélyebb titka fátyolát csak akkor veti le, ha odaadóan szeretjük. "
_ Johannes Ytten

A SZÍNEKRŐL

KÉK

KÉK

"Ez a szín a nyugalom, a feloldódás és a végtelenség érzését váltja ki. A víz és az ég színeként a mélységbe és tágas magasságba vezet. A kék színből nagy csendesség és hűvösség árad, melyek jelenthetnek biztonságérzetet is. A kékbe azonban mindig belejátszik valami súlyos, passzív erő is, amit a sötétség közelléte okoz." ( Petra Godson: Színek és egészség - A színek gyógyító ereje ) Gyere el a színes, jobb agyféltekés festő tanfolyamra, és sajátítsd el a színkeverés művészetét velünk!
VÖRÖS

VÖRÖS

"A vörös meleg és erőteljes szín, aktivitást és dinamizmust sugároz. A vörös mindig szembeötlő, úgyszólván"harsány" szín, s így az élet jele. Azonban forróvérűsége miatt agresszivitást is jelezhet, hiszena harc és a konfliktusok színe is ilyen. A vér is vörös és az életet jelenti, de tetterőt, határozottságot, meggyőzőerőt és bátorságot is." ( Petra Godson: Színek és egészség - A színek gyógyító ereje ) Gyere el a színes, jobb agyféltekés festő tanfolyamra, és sajátítsd el a színkeverés művészetét velünk!
SÁRGA

SÁRGA

"A sárga szín áll a Naphoz a legközelebb, így természetesen meleg és barátságos szín. Nyíltságot, közlékenységet, kommunikációs készséget jelent. A sárgához kifejezetten a bal agyféltekét, s így az intellektust rendelhetjük hozzá. A boldogság és a szellemi kalandvágy is a sárgában ölt testet. Ez a szín jelzi még az ideálokat, az üzleti szellemet és a humorérzéket is. A sárga minden határon átlép, és a fény közelébe vezérel. A tiszta sárga szín a bölcsesség és minden filozófia színe is." ( Petra Godson: Színek és egészség - A színek gyógyító ereje ) Gyere el a színes, jobb agyféltekés festő tanfolyamra, és sajátítsd el a színkeverés művészetét velünk!
ZÖLD

ZÖLD

"A zöld kevert vagy másodlagos szín: sötétség és világosság, meleg és hideg között tartja az egyensúlyt. A szellem és az anyag világa a zöldben kapcsolódik össze. Ez a természet színe, a növekedésé, a harmóniáé és rokonszenvé. Megújulás és béke van benne, reményt, elégedettséget és gyógyulást jelképez." ( Petra Godson: Színek és egészség - A színek gyógyító ereje ) Gyere el a színes, jobb agyféltekés festő tanfolyamra, és sajátítsd el a színkeverés művészetét velünk!
NARANCS

NARANCS

"A narancs sárgából és vörösből álló másodlagos szín; hozzárendelhető fogalmak: elragadtatás, nyíltság, öröm, boldogság. A kreativitással is kapcsolatban áll. A narancs aktivizáló hatású, de hiányzik belőle a vörös agresszivitása." ( Petra Godson: Színek és egészség - A színek gyógyító ereje ) Gyere el a színes, jobb agyféltekés festő tanfolyamra, és sajátítsd el a színkeverés művészetét velünk!
IBOLYA

IBOLYA

"Az ibolyaszín a vörösnek és a kéknek, a melegnek és a hidegnek keverék színe. Ez a spirituális szín szimbolizálja a misztikumok világát, a kozmikus tudatot és szenvedélyességet. Ő a hat szín legsötétebbike, nehézségeket és fájdalmakat is jelenthet. Az ibolyaszín ellentétes érzelmeket vált ki az emberekből, ezért sokan nem kedvelik." ( Petra Godson: Színek és egészség - A színek gyógyító ereje ) Gyere el a színes, jobb agyféltekés festő tanfolyamra, és sajátítsd el a színkeverés művészetét velünk!

Az akrilfestékről

Az akrilfesték:

Az akrilfesték vizes bázisú festék, mellyel a használata előtti hígitási arányoktól függően vízfesték-
illetve olajfestékszerű hatás érhető el. Az akril név onnan ered, hogy ún. akril­polimer hordozóanyagban vannak a festékpigmentek. Az akrilfesték száradásakor a víz elpárolog, a műanyag diszperzió pedig erős kötéseket hoz létre a molekulák között.

Az akrilfesték rövid története:

Az akrilfestéket 20. században, a II. világháborút követő években Leonard Bocour és Sam Golden fejlesztették ki. Az első kereskedelmi forgalomban megjelent akrilfesték az '50­ es évek elején jelent meg. Először a házak festéséhez találták ki, majd 1953-­ban pedig útjára indították az első művészeti célra kifejlesztett változatot is Mexikóban. Európai megjelenése a George Rowney & Co. művészeti cégnek köszönhető 1963-­ban.

Az akrilfesték tulajdonságai:

Vízzel hígítható, teljesen fedő, gyorsan száradó, száradás után vízálló tulajdonságai miatt széles körben tudják alkalmazni. Papírra, fára, bőrre, kőre, fémre, üvegre, műanyag felületekre egyaránt festhető vele. Nem csoda, hogy a művészeknek egyre közkedveltebb alkotói eszköze.

GYERE A SZÍNES, JOBB AGYFÉLTEKÉS FESTŐ TANFOLYAMRA, ÉS SAJÁTÍTSD EL TE IS A SZÍNKEVERÉS MŰVÉSZETÉT!

 

JELENTKEZEM A TANFOLYAMRA

Vélemények Rólunk

Ha valaki pár hónapja elém rakta volna ezt a portrét, hogy ilyet fogok tudni alkotni, nem hittem volna el! Büszkeség és elégedettség, amit a rajz befejezése után érzek, és remélem, hogy még sokszor fogom ezt átélni. A rengeteg pozitív visszajelzés nagyon jólesik és motiváló hatású a további alkotáshoz!

H.Viktória

Több, mint jobb agyféltekés rajztanfolyam

Olyan ismeretanyagot kaptam, mellyel másképp szemlélem a világot, új kapukat nyitott meg bensőmben. Útmutatást adott, hogy jobban higgyek magamban, legyek bátrabb és örüljek a sikereimnek. Önbizalmam erősödött.

S.M.Beáta

Több, mint jobb agyféltekés rajztanfolyam

Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy fejlődésen megyek majd keresztül, és a 4. napon én is gyönyörű rajzot fogok csinálni! És ehhez tényleg nem a kézügyességemre volt szükség, hanem egy másfajta látásmódra. A hangulat nagyon jó volt, érdekes dolgokat tanultam, sokat nevettünk. Angelika, az oktatóm igazán profi, mindig segítőkész és türelmes volt velünk

D.K.Ildikó

Több, mint jobb agyféltekés rajztanfolyam

JELENTKEZÉSI LAP

 A "Jelentkezem a tanfolyamra" gombra kattintva megértetted a jelentkezés feltételeit, és a benne foglaltakkal egyetétve jelentkezel festő tanfolyamunkra, a Színkeverés Művészete Tanfolyamra.

Színes, jobb agyféltekés festő tanfolyam

Színkeverés Művészete

Scroll to top

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. további információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás